zomer prentenboeken voor peuters en kleuters

Heb je kleintjes die van lezen houden? Dan is de zomer de perfecte tijd om nieuwe prentenboeken te ontdekken die ze zeker geweldig zullen vinden. Of je nu naar het strand gaat, op vakantie gaat of gewoon thuis blijft, er zijn tal van leuke en leerzame prentenboeken voor peuters en kleuters om van te genieten. In dit artikel hebben we de beste zomer prentenboeken voor peuters en kleuters op een rijtje gezet.

Zomer Prentenboeken Voor Peuters En Kleuters

1. “De Kleine Walvis” van Benji Davies

“De Kleine Walvis” is een prachtig geïllustreerd verhaal over een jongen genaamd Boy en zijn nieuwe vriend, een kleine walvis. Samen beleven ze allerlei avonturen en leren ze belangrijke levenslessen. Dit boek is perfect voor kinderen die van de zee en de dieren houden.

2. “De Gruffalo” van Julia Donaldson

“De Gruffalo” is een klassiek prentenboek dat nog steeds enorm populair is. Het vertelt het verhaal van een muis die op zoek is naar eten in het bos en allerlei wezens tegenkomt die hem willen opeten. Maar de muis is slim en verzint een verhaal over een verschrikkelijke Gruffalo om zijn belagers af te schrikken. Dit boek is perfect voor kinderen die van avontuur en fantasie houden.

3. “Nijntje In De Dierentuin” van Dick Bruna

“Nijntje In De Dierentuin” is een leuk en eenvoudig prentenboek dat perfect is voor jongere kinderen. Het vertelt het verhaal van Nijntje die een dagje naar de dierentuin gaat en allerlei dieren ontmoet. Dit boek is perfect voor kinderen die van dieren en herkenbare situaties houden.

4. “Moppereend” van Joyce Dunbar

“Moppereend” is een grappig en kleurrijk prentenboek over een eend die niet blij kan zijn. Maar als hij andere dieren ontmoet die ook niet blij zijn, ontdekt hij dat hij niet de enige is en dat het soms oké is om je niet blij te voelen. Dit boek is perfect voor kinderen die soms een beetje chagrijnig zijn.

5. “De Kleine Prins” van Antoine de Saint-Exupéry

“De Kleine Prins” is een klassiek verhaal dat zowel kinderen als volwassenen zal aanspreken. Het vertelt het verhaal van een prins die op reis gaat door het heelal en allerlei interessante wezens ontmoet. Dit boek is perfect voor kinderen die van avontuur en fantasie houden.

6. “Het Muizenhuis: Sam & Julia” van Karina Schaapman

“Het Muizenhuis” is een prachtig geïllustreerd boek over twee muizen genaamd Sam en Julia die in een groot muizenhuis wonen. Het boek is gebaseerd op het gelijknamige poppenhuis dat de auteur heeft gebouwd en is een feest voor de ogen. Dit boek is perfect voor kinderen die van knusse verhalen en gedetailleerde illustraties houden.

7. “Wij gaan op berenjacht” van Michael Rosen

“Wij gaan op berenjacht” is een spannend prentenboek over een familie die op zoek gaat naar een beer. Onderweg komen ze allerlei obstakels tegen, maar ze geven niet op. Dit boek is perfect voor kinderen die van spanning en avontuur houden.

8. “Kikker Is Kikker” van Max Velthuijs

“Kikker Is Kikker” is een eenvoudig maar belangrijk verhaal over acceptatie en zelfacceptatie. Het vertelt het verhaal van een kikker die graag anders zou willen zijn, maar uiteindelijk leert om zichzelf te accepteren zoals hij is. Dit boek is perfect voor kinderen die soms onzeker zijn over zichzelf.

9. “Dikkie Dik Op De Boerderij” van Jet Boeke

“Dikkie Dik Op De Boerderij” is een leuk en kleurrijk prentenboek over de avonturen van de ondeugende rode kater Dikkie Dik op de boerderij. Het boek is gebaseerd op de populaire televisieserie en bevat allerlei herkenbare situaties voor jonge kinderen. Dit boek is perfect voor kinderen die van dieren en humor houden.

10. “Raad Eens Hoeveel Ik Van Je Hou” van Sam McBratney

“Raad Eens Hoeveel Ik Van Je Hou” is een ontroerend verhaal over de liefde tussen een ouder en kind. Het vertelt het verhaal van Hazeltje en Grote Haas die elkaar proberen te overtreffen in hoeveel ze van elkaar houden. Dit boek is perfect voor kinderen die van knusse verhalen en warme gevoelens houden.

Conclusie

Er zijn tal van geweldige zomer prentenboeken voor peuters en kleuters om van te genieten. Of je nu op zoek bent naar avontuur, fantasie, humor of warme gevoelens, er is voor elk wat wils. Dus ga deze zomer op ontdekkingstocht en vind de perfecte prentenboeken voor jouw kleintjes!

FAQs

1. Zijn deze boeken geschikt voor alle leeftijden?

Deze boeken zijn speciaal geschreven voor peuters en kleuters, maar oudere kinderen en volwassenen zullen er ook van genieten.

2. Zijn deze boeken alleen geschikt voor de zomer?

Nee, deze boeken kunnen het hele jaar door worden gelezen, maar ze zijn vooral geschikt voor de zomer vanwege hun luchtige en vrolijke karakter.

3. Zijn deze boeken ook beschikbaar in andere talen?

Ja, veel van deze boeken zijn vertaald in andere talen en zijn wereldwijd verkrijgbaar.

4. Waar kan ik deze boeken kopen?

Deze boeken zijn verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online boekwinkels.

5. Zijn er nog meer zomer prentenboeken die ik kan lezen?

Ja, er zijn tal van geweldige zomer prentenboeken beschikbaar. Bezoek je lokale boekhandel of zoek online om meer te ontdekken!