Een dichtbij verleden – midprice – Kristin Harmel

Welkom bij mijn nieuwste boekrecensie! Vandaag wil ik graag een boek met jullie delen dat mij echt heeft geraakt: “Een dichtbij verleden” geschreven door Kristin Harmel. Ik kan niet wachten om jullie alles te vertellen over dit meeslepende verhaal vol emotie, liefde en verlies. Dus laten we snel beginnen!

Over het boek

“Een dichtbij verleden” is een meeslepende roman die je niet onberoerd zal laten. Het boek vertelt het verhaal van Alice, een jonge vrouw die worstelt met de pijn van haar verleden. Als Alice een mysterieuze brief ontvangt van haar overleden grootmoeder, wordt ze gedwongen om terug te keren naar haar geboorteplaats Parijs. Daar ontdekt ze geheimen uit het verleden van haar familie die haar leven voor altijd zullen veranderen. Het boek neemt je mee op een emotionele reis vol intrige en onverwachte wendingen.

Samenvatting

In “Een dichtbij verleden” volgen we Alice, een jonge vrouw die probeert haar leven weer op de rails te krijgen na een tragische gebeurtenis. Wanneer ze een brief ontvangt van haar overleden grootmoeder, wordt ze geconfronteerd met haar verleden en besluit ze terug te keren naar Parijs, de stad waar ze is opgegroeid. Daar ontdekt ze een verborgen erfenis en wordt ze geconfronteerd met geheimen die haar familie al generaties lang met zich meedraagt. Terwijl Alice op zoek gaat naar antwoorden, komt ze steeds dichterbij de waarheid en leert ze belangrijke levenslessen over liefde, vergeving en het koesteren van kostbare momenten.

Specificaties

 • Auteur: Kristin Harmel
 • Taal: Nederlands
 • Genre: Roman, Historische fictie
 • Uitgever: Boekerij
 • Publicatiedatum: 15 maart 2020
 • Aantal pagina’s: 400
 • ISBN-13: 9789022592752

Personages

In “Een dichtbij verleden” worden we voorgesteld aan verschillende interessante personages, die allemaal een belangrijke rol spelen in het verhaal:

 • Alice – De hoofdpersoon van het boek, een jonge vrouw die op zoek is naar haar eigen identiteit en haar verleden onder ogen durft te zien.
 • Geneviève – Alice’s overleden grootmoeder, wiens geheimen de sleutel vormen tot het begrijpen van haar eigen leven.
 • Luc – Een mysterieuze vreemdeling die Alice helpt bij haar zoektocht naar de waarheid.
 • Manon – Alice’s beste vriendin en steunpilaar, die haar altijd bijstaat, ongeacht de omstandigheden.
 • Madeleine – Alice’s moeder, die haar eigen demonen uit het verleden moet confronteren.

Relevante tips

Als je van meeslepende romans houdt, raad ik je zeker aan om “Een dichtbij verleden” te lezen. Hier zijn enkele tips om optimaal van dit boek te kunnen genieten:

 • Neem de tijd om het verhaal te absorberen. Dit boek zit vol met emotie en diepgang, dus het is belangrijk om jezelf er volledig in onder te dompelen.
 • Probeer de verbanden te leggen tussen heden en verleden. Het boek maakt gebruik van flashbacks en onthult langzaam de geheimen van de familie, dus let goed op de details.
 • Laat je meeslepen door de prachtige beschrijvingen van Parijs. Harmel weet de stad op een betoverende manier tot leven te brengen en neemt je mee naar de romantische straten en geheime plekjes.
 • Sta open voor de emotionele reis die Alice doormaakt. Het boek behandelt thema’s als verlies, vergeving en het vinden van je eigen identiteit. Dit kan soms confronterend zijn, maar het zorgt ook voor een diepgaande leeservaring.

Andere werken van de auteur

Kristin Harmel heeft nog veel meer prachtige boeken geschreven. Als je genoten hebt van “Een dichtbij verleden”, raad ik je zeker aan om haar andere werken te ontdekken. Enkele aanraders zijn:

 • “Het geheim van mijn man” – Een meeslepende roman over de kracht van geheimen en de impact ervan op relaties.
 • “De zoete geur van appelcider” – Een hartverwarmend verhaal over familie, liefde en het vinden van geluk.
 • “Het leven dat ik kende” – Een emotionele rollercoaster waarin een vrouw haar geheugen verliest en moet ontdekken wie ze werkelijk is.

Over de auteur

Kristin Harmel is een getalenteerde auteur die bekend staat om haar meeslepende romans. Ze heeft al verschillende bestsellers op haar naam staan en haar boeken worden wereldwijd gelezen en gewaardeerd. Met haar meesterlijke schrijfstijl weet ze lezers te raken en hen mee te nemen op emotionele reizen. Haar verhalen zijn vaak gebaseerd op historische gebeurtenissen en bevatten altijd een vleugje romantiek. Harmel is een auteur die je niet mag missen!

Recensies

Helaas zijn er op dit moment nog geen recensies beschikbaar voor “Een dichtbij verleden”. Maar ik ben er zeker van dat dit boek de harten van vele lezers zal veroveren. Als je het boek hebt gelezen, laat dan zeker een reactie achter met jouw mening!

Conclusie

“Een dichtbij verleden” is een prachtige roman die je meevoert naar het verleden van Alice en haar familie. Kristin Harmel weet met haar meesterlijke schrijfstijl emoties tot leven te brengen en lezers te raken. Dit boek is een absolute aanrader voor liefhebbers van meeslepende verhalen vol intrige en emotie. Dus waar wacht je nog op? Lees “Een dichtbij verleden” en laat je meeslepen in dit betoverende verhaal!