boeken over Qatar

Boeken over Qatar

Qatar is een klein land in het Midden-Oosten, met een rijke cultuur en geschiedenis. Er zijn veel boeken geschreven over dit land en zijn inwoners. In dit artikel zullen we enkele van de beste boeken over Qatar bespreken, die je kunt lezen om meer te weten te komen over dit fascinerende land.

1. ‘Qatar: A Modern History’ van Allen J. Fromherz

Dit boek biedt een uitgebreide en diepgaande analyse van de geschiedenis van Qatar, vanaf de oudheid tot het heden. Het behandelt verschillende aspecten van de geschiedenis, zoals politiek, economie, cultuur en maatschappij. Het boek is geschreven door Allen J. Fromherz, een gerenommeerde historicus en hoogleraar aan de Georgia State University.

2. ‘The Seven Lives of Qatar’ van Karen Elliott House

Dit boek biedt een fascinerend inzicht in de moderne geschiedenis van Qatar en de snelle ontwikkeling van het land. Het beschrijft hoe Qatar sinds zijn onafhankelijkheid in 1971 is uitgegroeid tot een belangrijke economische en politieke speler in de regio. Het boek is geschreven door Karen Elliott House, een Pulitzer Prize-winnende journalist en voormalig uitgever van The Wall Street Journal.

3. ‘Qatar: Small State, Big Politics’ van Mehran Kamrava

Dit boek biedt een diepgaande analyse van de politiek van Qatar en zijn rol in de regio. Het bespreekt de verschillende uitdagingen waarmee het land wordt geconfronteerd, zoals de relatie met zijn buren, de invloed van de Islamitische Broederschap en de geopolitieke spanningen in de regio. Het boek is geschreven door Mehran Kamrava, een hoogleraar Politieke Wetenschappen aan de Georgetown University in Qatar.

4. ‘Qatar: The Rise to Power’ van Mark Allen

Dit boek biedt een boeiend verslag van de opkomst van Qatar als een belangrijke speler in de regio. Het beschrijft hoe Qatar zijn olie-inkomsten heeft gebruikt om zijn economie te diversifiëren en zijn invloed in de regio te vergroten. Het boek is geschreven door Mark Allen, een voormalig Brits ambassadeur in Qatar en een deskundige op het gebied van de Golfstaten.

5. ‘Qatar: A Companion History’ van David Chappell

Dit boek biedt een overzicht van de geschiedenis van Qatar, vanaf de pre-islamitische periode tot het heden. Het behandelt verschillende aspecten van de geschiedenis, zoals de religie, cultuur, economie en politiek. Het boek is geschreven door David Chappell, een voormalig hoogleraar Geschiedenis aan de Universiteit van Qatar.

6. ‘Qatar: Sand, Sea and Sky’ van Diana Untermeyer

Dit boek biedt een prachtig overzicht van de natuurlijke schoonheid van Qatar. Het beschrijft de verschillende landschappen van het land, zoals de woestijn, de zee en de lucht. Het boek bevat ook vele foto’s van de natuurlijke schoonheid van Qatar. Het boek is geschreven door Diana Untermeyer, een voormalig Amerikaans ambassadeur in Qatar.

7. ‘Qatar: A Modern State in the Making’ van Mehran Kamrava

Dit boek biedt een diepgaande analyse van de politieke en economische ontwikkeling van Qatar sinds zijn onafhankelijkheid in 1971. Het beschrijft hoe Qatar zijn olie-inkomsten heeft gebruikt om zijn economie te diversifiëren en zijn invloed in de regio te vergroten. Het boek is geschreven door Mehran Kamrava, een hoogleraar Politieke Wetenschappen aan de Georgetown University in Qatar.

Conclusie

Er zijn veel boeken geschreven over Qatar, die een fascinerend inzicht bieden in de geschiedenis, politiek, cultuur en maatschappij van dit land. De bovengenoemde boeken zijn enkele van de beste boeken over Qatar, die je kunt lezen om meer te weten te komen over dit fascinerende land.

FAQs

1. Wat is de beste manier om meer te weten te komen over de geschiedenis van Qatar?

Je kunt meer te weten komen over de geschiedenis van Qatar door boeken te lezen, zoals ‘Qatar: A Modern History’ van Allen J. Fromherz en ‘Qatar: A Companion History’ van David Chappell.

2. Welke boeken bieden een inzicht in de politiek van Qatar?

Boeken zoals ‘Qatar: Small State, Big Politics’ van Mehran Kamrava en ‘Qatar: The Rise to Power’ van Mark Allen bieden een diepgaand inzicht in de politiek van Qatar.

3. Welke boeken beschrijven de snelle ontwikkeling van Qatar?

Boeken zoals ‘The Seven Lives of Qatar’ van Karen Elliott House en ‘Qatar: A Modern State in the Making’ van Mehran Kamrava beschrijven de snelle ontwikkeling van Qatar sinds zijn onafhankelijkheid in 1971.

4. Welk boek biedt een overzicht van de natuurlijke schoonheid van Qatar?

‘Qatar: Sand, Sea and Sky’ van Diana Untermeyer biedt een prachtig overzicht van de natuurlijke schoonheid van Qatar.

5. Zijn deze boeken gemakkelijk verkrijgbaar?

Ja, deze boeken zijn gemakkelijk verkrijgbaar via online boekwinkels of in boekwinkels in de buurt.