boeken over ADDBoeken over ADD

Boeken over ADD – Wat je moet weten

ADD is een stoornis die steeds meer voorkomt. Het kan lastig zijn om te begrijpen wat ADD precies inhoudt en hoe je ermee om moet gaan. Gelukkig zijn er talloze boeken over ADD die je kunnen helpen bij het begrijpen van deze aandoening en het vinden van oplossingen. In dit artikel gaan we dieper in op de beste boeken over ADD en geven we je waardevolle informatie over deze aandoening.

Wat is ADD?

ADD staat voor Attention Deficit Disorder. Het is een subtype van ADHD en wordt ook wel aandachtstekortstoornis genoemd. Mensen met ADD hebben moeite met het vasthouden van de aandacht en het focussen op taken. Dit kan leiden tot problemen op school, op het werk en in het dagelijks leven.

Boeken over ADD – Wat zijn de beste?

Er zijn talloze boeken over ADD die je kunnen helpen bij het begrijpen en omgaan met deze stoornis. Hier zijn enkele van de beste boeken:

1. “Overwin ADHD” door Cathelijne Wildervanck

Dit boek is geschreven door een gecertificeerde coach en richt zich op het helpen van mensen met ADHD en ADD. Het boek biedt praktische tips en tools voor het omgaan met de symptomen van ADHD en ADD in het dagelijks leven.

2. “Leven met ADD” door Thom Hartmann

Dit boek is geschreven door een bekende expert op het gebied van ADHD en ADD. Het behandelt de verschillende aspecten van ADD en biedt praktische tips en strategieën voor het omgaan met de symptomen.

3. “ADD, de grote misverstanden” door Anouk Taytelbaum

Dit boek gaat in op de vele misverstanden rondom ADD en biedt inzicht in de stoornis. Het boek biedt praktische tips en strategieën voor het omgaan met ADD en het verbeteren van de kwaliteit van leven.

Veelgestelde vragen over ADD

Hier zijn enkele veelgestelde vragen over ADD:

1. Wat is het verschil tussen ADHD en ADD?

ADHD verwijst naar een stoornis waarbij mensen moeite hebben met aandacht en hyperactief zijn. ADD staat voor Attention Deficit Disorder en verwijst naar een subtype van ADHD waarbij mensen moeite hebben met aandacht, maar niet hyperactief zijn.

2. Kan ADD worden behandeld?

Ja, ADD kan worden behandeld. Behandeling omvat vaak therapie en medicatie, evenals zelfzorgtechnieken zoals lichaamsbeweging, gezond eten en voldoende slaap.

3. Is ADD erfelijk?

Ja, ADD heeft een genetische component en kan worden doorgegeven van ouder op kind.

4. Kan ADD worden vastgesteld bij volwassenen?

Ja, ADD kan worden vastgesteld bij volwassenen. Veel mensen worden echter pas op latere leeftijd gediagnosticeerd omdat de symptomen vaak worden verward met andere aandoeningen.

5. Zijn er alternatieve behandelingen voor ADD?

Ja, er zijn alternatieve behandelingen voor ADD, waaronder acupunctuur, meditatie en massage. Het is echter belangrijk om deze behandelingen te bespreken met een gekwalificeerde zorgverlener voordat u ze probeert.

Conclusie

ADD kan een uitdaging zijn om mee om te gaan, maar er zijn talloze boeken en middelen beschikbaar om u te helpen bij het begrijpen en omgaan met deze stoornis. Door het lezen van boeken over ADD en het zoeken van professionele hulp, kunt u uw symptomen beheersen en een betere kwaliteit van leven leiden.